Doetinchem

De Nieuwe Vijverberg | Fase 2 | 9 eengezinswoningen

9 energiezuinige en modern vormgegeven rijwoningen: 4 hoek- en 5 tussenwoningen.
Terug naar boven

De Nieuwe Vijverberg | Fase 2 | 9 eengezinswoningen, Doetinchem

Wonen op de grens van stad en natuur

Wonen op een plek waar stad en natuur bij elkaar komen? Doetinchem staat bekend om de bedrijvigheid, maar ook om de groene omgeving. Daarmee doet de stad in meerdere opzichten eer aan de titel ‘centrum van de Achterhoek’.
Doetinchem ontstond begin negende eeuw als kleine kern aan de oever van de Oude IJssel. In de loop der eeuwen groeide de kern uit tot een stad met bijna 45.000 inwoners.
Anno 2017 vind je in Doetinchem volop bedrijven, winkels en horecagelegenheden. Om de stad heen liggen uitgestrekte bossen en landerijen, waardoor de natuur altijd dichtbij is. Dat geldt zeker in Vijverberg-Zuid; de wijk grenst direct aan het bos!

De woonbuurt Vijverberg wordt gekenmerkt door slingerende, informele woonstraatjes rondom het centrale bospark. Het park heeft een ontspannen, landschappelijke vorm en wordt rondom omzoomt met woningen en groene voortuinen met hagen.
De woningen rondom het park kennen een grote verscheidenheid. Door de variatie in woningtypen, kleur en architectuur ontstaat er een prettige, dorpse sfeer waarbij elk volume een eigen uitstraling krijgt. Doordat bijna alle woningen voorzien zijn van een eigen karakteristieke kapvorm vormen de woningen samen een gevarieerd, dorps ensemble.

De gevels zijn opgetrokken in verschillende warme baksteen-tinten die goed met elkaar combineren. Bijzondere detaillering in baksteen als reliëf-metselwerk en rollagen zorgen voor een eigentijdse, ambachtelijke uitstraling.
De woningen hebben allemaal een dubbele oriëntatie. Naast de oriëntatie op de eigen achtertuin richten ze zich ook op het rondlopende bospark.

De voorgevels met een open, vriendelijke uitstraling verbinden de woningen met de prachtige, landschappelijke omgeving.

Creëer jouw eigen, unieke thuis
Ga je voor een huis op de hoek, een topgevel of allebei? Kies je voor een uitbouw, laat je de badkamer vergroten of overweeg je een dakkapel op zolder? In Vijverberg-Zuid heb je veel vrijheid om jouw eigen, unieke thuis te creëren.
Terug naar boven

Kaart , Doetinchem

Op 5 minuten loopafstandOp 5 minuten fietsafstand
Terug naar boven

Streetview , Doetinchem

REBO Groep is aangesloten bij: